Wednesday, February 20, 2008

Vérnarancs parfait

Imádom a vérnarancslevet. Télen egész vérnarancs hegyek magasodnak a boltokban. Sosem tudok neki ellenállni, ezért egy kisebb hegy áll belőle a kamrában. Isteni az illatuk, és mindig meglepetést okoznak mikor ketté vágjuk, hiszen van amelyik narancssárga, mások rózsaszínűek de a legtöbb sötét vörös. Mivel nagy fagylaltrajongó vagyok, ezért gondoltam készítek egy adag parfait-ét.



Hozzávalók:2 narancs
3 tojás
2 ek finomliszt
1 ek rétesliszt
3 ek cukor
1 csomag vaníliacukor
7,5 dl vérnarancslé
2 ek portói bor
3 dl tejszín
200 g cukor

A 3 tojásból, lisztből és cukorból piskótát sütünk, nem kell vastagnak lennie. Egy állítható tortakarikát 20 centiméteresre nyissuk és helyezzük a kész piskótát bele. A szélére a két narancsból vágott fél karikákat rakjuk ki.Két tojásfehérjét verjünk fel egy vaníliával. 1,5 dl vérnarancslevet és 140 g cukrot melegítsünk, majd főzzünk 2-3 percig. Keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét és jeges víz felett addig verjük a habverővel míg ki nem hűl. Ezután adjunk hozzá portói bort, valamint a felvert tejszínt. A tojásfehérjét és a tejszínt is egy-egy csomag vaníliával vertem fel. Keverjük a tejszínt a vérnarancslés-tojásfehérjés masszához, majd öntsük a tortakarikába és egy éjszakán át tartsuk fagyasztóban. A maradék cukorból és vérnarancsléból főzzünk szirupot melyet tálaláskor öntünk rá. Ne felejtsük 15 perccel előtte a fagyasztóból kivenni.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...