Tuesday, December 30, 2008

Maracuja mousse, folyékony belsejű csokoládé torta és rózsa-hibiszkusz fagylalt

Sajnos, nem volt megfelelő tányérom a desszert felszolgálásához. Mellesleg pedig nagyon izgultam a desszert miatt, ezért az eredmény is ennek megfelelő volt, mintha rádobáltam volna a tányérre. Sietnem kellett, hiszen a csokoládé torta belsejének folyékonynak kellett maradnia, arra is vigyáznom kellett, a fagyi ne olvadjon teljesen tócsává. A maracuja mousse lehett volna kicsit könnyebb, viszont a rózsa-hibiszkusz fagylalt egy álom!


Hozzávalók:
maracuja mousse:
6 maracuja
150 g krémsajt
3 ek porcukor

2 lap zselatin
1 ek víz
75 ml tejszín
rózsa-hibiszkusz fagylalt:
375 ml tej
100 ml crème fraîche
6 tojássárgája
100 g porcukor
50 ml hibiszkusz szirup

2 ek rózsavíz
csokoládé torta:
125 g vaj
30 g cukor

125 g étcsokoládé
2 tojás
2 tojássárgája

30 g cukor
12 g kukoricakeményítő


Kaparjuk ki a maracuja belsejét és passzírozzuk át egy szűrőn. A végén 200 ml lére lesz szükségünk amihez hozzákeverjük a krémsajtot és a cukrot. Áztassuk be a zselatint hideg vízbe, majd oldjuk fel 1 evőkanál forró vízben és keverjük a krémsajtos masszához. Hagyjuk kihűlni és amikor látjuk, hogy elkezd dermedni, forgassuk bele a felvert tejszínt és tegyük 2 órára a hűtőbe.


A fagyihoz melegítsük fel a tejet a crème fraîche-el és hagyjuk kihűlni. Keverjük habosra a tojássárgájákat a cukorral és adjuk a tejes keverékhez, majd melegítsük amíg besűrűsödik annyira, hogy egy fakanál hátát befedje. Ha kihűlt adjuk hozzá a szirupot és rózsavizet. A munka nehezét bízzuk a fagyigépre. A tortához keverjük a vajat 30 g cukorral habosra. Keverjük bele az olvasztott csokoládét. Keverjük a tojásokat és tojássárgájákat a maradék cukorral habsora, majd adjuk a vajas-csokoládés keverékhez. Süssük 7-8 percig 210°C-on, így a belseje még folyni fog.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...