Sunday, March 15, 2009

Pezsgőszószós tőkehal

Találtam a spájzban egy Szilveszterről maradt üveg pezsgőt, s mivel nem tartozik a kedvenceim közé, ezért úgy gondoltam főzök vele valamit. Péntek lévén hal került az asztalra, így gondoltam mi lenne ha pezsgőszószban úszna a tányérra. Mellé házi sáfrányos tagliatelle került.


Hozzávalók:
100 g liszt
1 tojás
1 g sáfrány
tőkehal
őrölt koriander
50 ml pezsgő
1 ek. vaj
1 salotta
100 ml hal alaplé
50 ml pezsgő
50 ml tejszín
só, bors



Marináljuk a halat egy órán át pezsgőben, korianderrel, sóval és borssal. A tésztához áztassuk be a sáfrányt 1 ek. vízbe és gyúrjunk tésztát a lisztből és a tojásból. Hagyjuk állni 30 percig aztán a tésztakészítő gépünkkkel végezzük el a maradék munkát. Olvasszunk vajat, adjuk hozzá a felkockázott hagymát és pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a hal alaplevet és a pezsgőt, majd főzzük felére. Öntsük hozzá a tejszínt és főzzük felére. Ízesítsük sóval, borssal. A halat kevés olíva olajon süssük meg.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...