Wednesday, May 6, 2009

Fagylalt "soufflé"

Amióta megvan Pierre Hermé csokoládés könyve, azóta készülök a fagylalt "soufflé" elkészítésre, aminek végülis semmi köze a felfújthoz, csupán úgy néz ki, és nagyon csokis! Készítettem egy adag vaníliásat is, aminek a közepébe portóiban posírozott rebarbarát töltöttem, mennyei kombináció. Nem tagadom, hogy egyszerűen bolondulok a rebarbaráért. Néhány héttel ezelőtt kandíroztam pár ibolyát meg margarétát ami most tökéletes dekorációnak bizonyult, annál is inkább mert a margaréta esetében fahéjas porcukrot használtam, ami így szép világosbarna lett. Nos és hogy miért is annyira sárga a vaníliafagyi? A válasz egyszerű, de azt majd a következő posztban osztom meg veletek.


Hozzávalók:
250 ml tej
250 g cukor
8 tojássárgája
375 g étcsokoládé
450 ml tejszín


Melegítsük forrásig a tejet 150 g cukorral, a maradék cukrot pedig keverjük a sárgájákhoz, majd vékony sugárban adjuk a tejhez. Ezután alacsony hőmérsékleten folyton keverve várjuk meg míg megvastagszik a krém, majd robotgéppel kevejük addig míg kihűl. A csokoládét olvasszuk fel gőz felett és a felvert tejszín 1/3-át keverjük hozzá. Ezután a tojásos krémet és a maradék tejszínt is adjuk hozzá. Töltsük soufflé formába, de úgy hogy azt előzőleg béleljük ki sütőpapírból vágott csíkkal amit gurigává hajtottunk, így elérjük hogy a forma magasabb legyen, s mikor megfagyott szépen le tudjuk szedni, persze jobb ha a forma tetejére egy desszertkarikát teszünk és ezt béleljük ki a papírral, így könnyebb dolgunk lesz, amikor kicsomagljuk! Fagysszuk 2-3 órán át.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...