Wednesday, June 3, 2009

Epres bajor krém

Annyira vártam már az eperszezont! Múlt hétvégén, vagy inkább azelőtt, végre megérettek az első eprek a farmon, s rögtön egy kilóval tértem haza, ami a másnapot már nem élte meg. Viszont most sikerült egy adag epret megmentem attól, hogy azon nyomban felfaljuk. Persze már hónapokkal ezelőtt tele voltak a boltok az import spanyol eperrel, hatalmas hegyekben álltak, s nem mondom illatuk oda csalt, de semmi szín alatt nem vettem volna belőle. El sem tudom képzelni milyen íze lehet, de nem is szeretném tudni. Mindent akkor amikor itt az ideje! Mennyire de mennyire érdemes volt várni! Zamatos, aromás gyönyörű eprek!


Hozzávalók:
170 g eper
1 1/4 ek zselatin
3 tojássárgája
75 g cukor
125 ml tej
200 ml tejszín

Pürésítsük az epret és szórjuk rá a zselatint. Keverjük ki a sárgájákat a cukorral majd adjuk hozzá a felforrt tejhez. Főzzük közepes hőmérsékleten 10 percig, amíg besűrűsödik. Ezután keverjük hozzá az eperpürét és hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a felvert tejszínt és hagyjuk néhány órán át a hűtőben állni.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...