Saturday, October 17, 2009

A fagyasztó kiürítése - 2. rész

Az az igazság, nem hiszem, hogy sikerül kiürítenem a fagyasztót a 2 hét alatt amit adtam magamnak. Pedig igazán szépen fogynak belőle a dolgok, viszont főleg az alaplevek, amit aztán gyárthatok újra és megint megtelik a fiók fele. De nem baj, mert nem is az alapleves dobozkákkal van itt a baj. Hanem sokkal inkább a lefagyasztott fél kenyerek és társaival. Találtam egy zacskóban két barramundi filét, amiről sajnos fogalmam sincs hogy honnan származik, mivel legalább egy éve ha nem sokkal régebben vettem még. Remélem hogy nem ausztrál vagy vietnámi mert ha igen az a túlhalászati problémát tekintve egyáltan nem lenne szerencsés. Valójában még mindig teljesen sokkol, hogy mennyi tonhalat árulnak a boltokban, persze nyilván csak az kerül a pultokba, amit az emberek meg is vásárolnak...Nem akarok most a túlhalászás problémájáról regélni, de remélem, hogy egyre több ember igenis megnézi azokat a listákat és lemond arról az ördög-, vagy kardhalról csak azért mert az most divatos. A szerencsétlen kihalástól fenyegetett tonhalról már nem is szólva! De térjünk vissza az ételhez amiról ennek a posztnak szólnia kellene, nos curry szósszal és aromatikus Joha rizzsel került a tányérre a hal, amit citromfű társaságában sütöttem meg.


Hozzávalók:
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 darab friss gyömbér
1 alma vagy fél mangó
1 chili (vagy több)
1 ek olaj
2 ek őrölt koriander
1/2 tk kurkuma
1 csillagánizs
1 tk őrölt görögszéna
1/2 tk mustármag
200 ml kókusztej
500 ml borjú alaplé


Kockázzuk fel a hagymát, az almát vagy mangót, reszeljük le a fokhagymát és a gyömbért. Hevítsük fel az olajat és pároljuk benne az előbb felsorolt hozzávalókat olyan 2 percig. Adjuk hozzá a fűszereket, a felkarikázott chilit és pirítsuk egy percig. Öntsük fel a kókusztejjel és az alaplével majd főzzük olyan 10-15 peren keresztül. Ezután szűrjük le, ha még nem elég sűrű főzzük tovább és sózzuk.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...