Thursday, June 4, 2009

Fekete szezámmag fagyi

A gyömbéres kókusz parfait indított a szezámmag fagyi irányába. Biztosan sokan ismeritek a halvát, nekem a a szezámmagalapú a kedvencem, gondoltam hát a fagyi sem lehet rossz. Igaz a színe inkább betonra emlékeztett, mint édességre. Az alapja tulajdonképpen egy vaníliafagyi, csupán a cukor mennyisége több, de ezt nem árt megkóstolni, hogy pont annyira legyen édes, mint azt szeretnénk. Hogy ellensúlyozzam a fagyi színét készitettem mellé kókuszból cseppeket. Ezt a kókuszalapot csokival bevonhatjuk s máris kész a bonbon.

Hozzávalók:
5 ek fekete szezámmag
350 ml tej
150 ml tejszín
150 g cukor
4 tojássárgája
150 g kókuszreszelék
90 g cukor
4 ek tej
1 tojásfehérje
2 ek porcukor

Melegítsük forrásig a tejet, tejszínt és a darált szezámmagot. Keverjük a sárgájákat a cukorral habosra és öntsük hozzá a meleg tejes keveréket, majd tegyük vissza a tűzhelyre és főzzük amíg megvastagszik. Hűtsük le 5-6 órán vagy egy éjszakán át. A többit a fagyigép pedig elvégzi. Keverjük össze a kókuszt a porcukorral és a tojásfehérjével majd adjuk hozzá a cukros tejet, amit előzőleg addig melegítettünk, míg a cukor elolvadt, majd hagytuk kihűlni. Formázzukk amilyenre szeretnénk s hagyjuk a hűtőbe megdermedni.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...