Thursday, September 17, 2009

Tökös ravioli

Volt még egy fél hokkaido tök a hűtőmben, és úgy gondoltam abból kellene ebédet készítenem. Raviolira esett a választásom: vargányás tésztát készítettem, és ezt töltöttem sült tökkel. A tölteléknek enyhén gyümölcsös hatása van, ezért valami olyan szószt szerettem volna, ami ezt kiemeli. Így esett a gyömbérre a választásom. Azt hiszem ez egy igazán kellemes előétel, de vadhoz is el tudom képzelni.



Hozzávalók:
100 g liszt
100 g durumliszt
2 tojás
20 g szárított vargánya
300 g tök
1 tk bodzaszörp
1/2 tk narancslé
1 ek parmezán
1/2 tk vaj
1 salotta
1 db gyömbér
200 ml csirke alaplé
100 ml fehérbor
50 ml tejszín
egy fél narancs leve
őrölt koriander
szerecsendió
só, bors


A lisztek és a vargányapor közepébe csináljunk egy mélyedést, adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjuk simára, majd tegyük 1 órára pihenni a hűtőbe. A töltelékhez sütőben süssük meg a tököt, pürésítsük, ízestsük bodzaszörppel, narancslével, parmezánnal, valamint sóval és borssal. Egy tésztamasinával nyújtsuk vékonyra a tésztát és tegyünk egy kiskanálnyi tölteléket rá, majd takarjuk be egy másik réteg tésztával és derelyemetszővel vagy más rendelkezésre álló formával szaggassuk ki. A raviolit főzzük sós vízben 3-5 percig.


A szószhoz olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a felvágott hagymát, gyömbért (egy darabot tegyünk félre), öntsük fel a borral, alaplével és főzzük felére. Adjuk hozzá a tejszínt, narancslevet és főzzük, míg kellő sűrűségű lesz. Ízesítsük korianderrel, szerecsendióval, sóval, borssal, valamit frissen reszelt gyömbérrel.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...