Friday, September 21, 2012

Paradicsom kecskesajtos morzsával

Szeretem ezt az évszakot. A nagy esőket, vagy éppen napsütésben sétálni a zizegő avarban. És az a bőség a piacokon! Padlizsán, szilva, alma, körte, szőlő és a paradicsom, ami ilyenkor az igazi! No, és a sütőtök hamarosan átveszi a hatalmat és jelzi, hogy visszafordíthatatlanul beköszöntött az ősz! Lehet készülni a didergős estékre, amikor forró kakaóval a fotelben ücsörög az ember nyakig betakarózva és bámulja a hulló faleveleket. Ma azonban igazi ragyogó napsütéses idővel ajándékozott meg minket a természet, így aztán gondoltam egyet és kimentem a szabadba fotózni. Komolyan mondom, a lakásban szinte fáztam és csak irigykedve bámultam ki az ablakon. Ugyanis hozzánk csak este süt be. Szóval azt mondom, együnk paradicsomot, de gyorsan, mert aztán jó ideig várni kell majd rá!  A zamatos paradicsomból a roppanós morzsával, megspékelve a bazsalikom utánozhatatlan aromájával könnyű ebéd kerekedett.



Hozzávalók:
2 nagy érett paradicsom
20 g fenyőmag
40 g kecsketúró
10 g nádcukor

40 g liszt
3 evőkanál zabpehely
1 teáskanál olívaolaj

bazsalikom

bors
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Két tűzálló formát kenjünk ki olívaolajjal. A morzsához dolgozzuk össze a kecsketúrót, fenyőmagot, cukrot, lisztet és a zabpelyhet. Sóval és borssal ízesítjük. A paradicsomokat cikkekre vágjuk és elhelyezzük a formákban. A tetejére szórjuk a morzsát és kb. 20 percig sütjük. Friss bazsalikommal tálaljuk.

2 comments:

Kriszta said...

Annyira szépek ezek a képek!
Remélem, lesz még ilyen, imádom az őszt, kedvenc évszakom.

chriesi said...

Köszönöm szépen! Ha az időjárás engedi, lehetséges! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...